Strand ved vestkysten

Derfor skal du invitere mor en tur til Vestjylland

Familien er det bedste, vi har. I det 21. århundrede har folk mere travlt end nogensinde før. Vi glemmer at tage os tid til hinanden og værdsætte det, vi har.

Vi skal opleve nye ting hele tiden og søge nye udfordringer, som vi kan poste på diverse sociale medier som Facebook og Instagram for at vise, hvor godt man egentlig har det. Men er det altid sandheden, man viser, eller er det blot de få minutters glæde, man har i livet, som blive delt, liket og kommenteret?

Med de digitale platforme bliver vi som mennesker hurtigt fanget bag en skærm og glemmer at komme udenfor. En tur ud i den friske luft er godt for mange ting – både for børn og for voksne.

Hvorfor er en tur i naturen vigtigt?

Naturen og frisk luft er vigtig for både krop og sjæl. Flere psykologer påpeger nemlig, at der her i starten af det 21. århundrede eksisterer en nature-deficit-disorder, altså en naturblokering, hos specielt unge mennesker. Der påpeges, at mangel på frisk luft og det ikke at begive sig ud i naturen kan medføre fedme, depression, hyperaktivitet, angst og koncentrationsbesvær.

Hos voksne kan en naturblokering også sætte sine markante præg. Mangel på oplevelser i naturen vil på sigt skabe stress, da naturoplevelser har en helt fantastisk egenskab til at ”koble hjernen fra.”

Helt simple aktiviteter såsom at trække frisk luft, dufte til de smukke blomster, løbe rundt mellem træer og blive beskidt på en græsplæne er helt essentielle naturoplevelser for både børn og voksne. Samtidig er det en god måde at få nogle gode stunder i familien, hvor kærligheden til hinanden kun får lov at blomstre.

Udendørs aktiviteter for hele familien

Én ting er at bevæge sig ud i naturen – men hvad skal man foretage sig derude? Er det ikke nok blot at rulle rundt på græsplænen, så frygt ej.

I Vestjylland finder du alverdens aktiviteter i det fri, som hele familien kan nyde godt af. Ikke nok med at du kan finde gamle havnebyer, som Hvide Sande, så finder du også Søndervig, hvor mængden af aktiviteter ingen ende vil tage.

I hele sommerperioden finder du Europas største sandskulpturfestival, hvor professionelle sandskulptører arbejder med – og udstiller deres evner på bedste vis. Her kan du, ung som gammel, selv prøve kræfter som sandskulptør.

I juni 2020 åbner der også det nye oplevelsescenter Naturkraft, som kombinerer læring, oplevelser og den skønne natur. Helt perfekt for familien, som ønsker nye oplevelser og aktiviteter i naturen.

Aktiviteterne i det vestjyske vil ingen ende tage – gå derfor på oplevelse på alverdens rejsesider og find lige netop de aktiviteter, som du finder mest spændende.

Mangler du samtidig overnatning i Vestjylland, så er det ikke noget problem. Hos Adventure Park finder du ferielejligheder til alle familiestørrelser og en masse aktiviteter.

Du finder for eksempel Danmarks måske bedste Adventure golfbane, fodbold- og håndboldgolf, skydesimulator og legeland. Du finder aktiviteter for hele familien, hvor størstedelen af dem befinder sig udenfor i det fri – men der er selvfølgelig også aktiviteter til en enkelt regnvejrsdag.

Find flere gode gaver til din mor lige her.

Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!